Regelmatig zijn er opmerkelijke nieuwsberichten:

Kom los van de verplichtingen van Google/Apple/Microsoft op jouw persoonlijke smartphone, pc en laptop:

Koop een geschikt apparaat, bijvoorbeeld via Goodbye BigTech. Dit is direct bruikbaar. Kies je liever zelf een apparaat of wil je je huidige laten omzetten? Wij helpen je daarbij.

Geschikte telefoons zijn [ link ] bijvoorbeeld merk A/B/C

Jij zorgt voor het apparaat, wij helpen je bij de installatie van Google-vrije software middels een persoonlijke afspraak en downloads.

Neem ook je diensten, onafhankelijk van BigTech in eigen beheer:

Een eigen server:

 • Zelf je eigen server in huis (vroeger een flinke koelkast, nu nog maar een paar luciferdoosjes groot) of op locatie, eventueel gedeeld met anderen. Zodanig ingericht dat je zelf de controle hebt over de data, het gebruik en het beheer.

Hierop draai je jouw diensten: E-mail, Website, Chat, Internet bellen, Opslag, Kantoordiensten (alternatief voor office 365). Zonder Google, Microsoft beschik je over e-mail, adresboek, agenda, chat, opslag/documenten, teksteditor/spreadsheets enz.

Website op je eigen/gedeelde server bouwen? Wij helpen je met de opzet of bouwen de gehele site voor jou. Het beheer heb je daarna in eigen hand.

 • Samen Creatief bouwt jouw website en verzorgt de essentiële onderdelen: uitstraling, vormgeving van beeld en tekst, de onderliggende techniek en communicatie middelen.
 • Hoog in het vaandel staat maximale veiligheid zodat je site bijvoorbeeld niet gehackt kan worden.

Chat:

 • Publiekelijke chat doe je bijvoorbeeld via Telegram. Hierbij is het mogelijk je data op je eigen server te hebben.
 • Prive chatten via een andere dienst zoals Briar of Element. Daar zit niemand anders tussen.

Office 365 alternatief: zonder Microsoft toch beschikken over de volgende diensten:

 • email
 • agenda
 • adresboek
 • chat
 • opslag/documenten
 • toepassingen als word/excel

Apparatuur verbinden wanneer geen internet beschikbaar is: toch kunnen werken en bereikbaar zijn.

Internet is op steeds meer plaatsen beschikbaar. Toch zijn er plekken waar dit nog niet het geval is. Om de apparatuur op die plekken toch met het internet te verbinden heeft SamenCreatief een oplossing ontwikkeld op basis van bidirectionele databerichten (DSMS). Dit kan over 4G, LoRa, SigFox of via een (Iridium-) satelliet. Met DSMS is verbinding toch mogelijk via satellietcommunicatie tegen beheersbare kosten.

Voorbeelden

 • Hoe verbind je apparatuur met het internet op een plek waar geen internet is?
 • Thuiswerkers koppelen aan het bedrijfsnetwerk zonder dat het netwerk openstaat, via een beveiligde verbinding.
 • Loop je tegen een computergerelateerd probleem aan waarvoor geen oplossing lijkt te zijn, dan zetten wij al onze creativiteit in om toch een oplossing te vinden (No cure – No pay)

Voorbeeld van een situatie waar veilige bediening op afstand noodzakelijk is.

Veilig op afstand werken

SamenCreatief heeft bijzondere, zeer veilige oplossingen ontwikkeld om apparatuur op afstand te bedienen. Hierbij heeft de apparatuur die op een remote locatie staat geen internettoegang nodig, de firewall op locatie staat helemaal dicht. Met onze oplossing kan (ook oude) apparatuur toch veilig via internet bediend worden. Voorbeelden zijn het bedienen van bruggen, sluizen, machines, elektrische installaties, klimaatbeheerssystemen.

Thuiswerkers

Voor Thuiswerkers zijn deze oplossingen ook toepasbaar zodat zij op een zeer veilige manier aan het bedrijfsnetwerk gekoppeld worden. Bij zowel de thuiswerker als op het bedrijf kunnen alle inkomende poorten op de firewall geblokkeerd worden. Zelfs apparatuur zoals een printer die bij de thuiswerker staat, kan eenvoudig en veilig met het bedrijfsnetwerk worden verbonden zonder dat het noodzakelijk is instellingen te wijzigen op beide locaties.

Industrie

Wij hebben ook oplossingen voor de industrie om op een veilige manier verbinding te maken met de remote PLC. Een mooi voorbeeld is de oplossing die gemaakt is voor PLC-connect.

Problemen die om een creatieve oplossing vragen

Loop je tegen een IT- of communicatieprobleem aan waarvoor geen oplossing lijkt te zijn, dan zetten wij al onze creativiteit in om toch een oplossing te vinden. Dit doen we op basis van No cure – No pay

>>Don Quichot