Al vaak kregen we te horen: ‘Dat is toch echt onmogelijk…’ en dan lukte het ons tóch!

Apparatuur verbinden wanneer geen internet beschikbaar is

Internet is op steeds meer plaatsen beschikbaar. Toch zijn er plekken waar dit nog niet het geval is. Om de apparatuur op die plekken toch met het internet te verbinden heeft SamenCreatief een oplossing ontwikkeld op basis van bidirectionele databerichten (DSMS). Dit kan over 4G, LoRa, SigFox of via een (Iridium-) satelliet. Met DSMS is verbinding toch mogelijk via satellietcommunicatie tegen beheersbare kosten.

Voorbeeld van een situatie waar veilige bediening op afstand noodzakelijk is.

Veilig op afstand werken

SamenCreatief heeft bijzondere, zeer veilige oplossingen ontwikkeld om apparatuur op afstand te bedienen. Hierbij heeft de apparatuur die op een remote locatie staat geen internettoegang nodig, de firewall op locatie staat helemaal dicht. Met onze oplossing kan (ook oude) apparatuur toch veilig via internet bediend worden. Voorbeelden zijn het bedienen van bruggen, sluizen, machines, elektrische installaties, klimaatbeheerssystemen.

Thuiswerkers

Voor Thuiswerkers zijn deze oplossingen ook toepasbaar zodat zij op een zeer veilige manier aan het bedrijfsnetwerk gekoppeld worden. Bij zowel de thuiswerker als op het bedrijf kunnen alle inkomende poorten op de firewall geblokkeerd worden. Zelfs apparatuur zoals een printer die bij de thuiswerker staat, kan eenvoudig en veilig met het bedrijfsnetwerk worden verbonden zonder dat het noodzakelijk is instellingen te wijzigen op beide locaties.

Industrie

Wij hebben ook oplossingen voor de industrie om op een veilige manier verbinding te maken met de remote PLC. Een mooi voorbeeld is de oplossing die gemaakt is voor PLC-connect.

Problemen die om een creatieve oplossing vragen

Loop je tegen een IT- of communicatieprobleem aan waarvoor geen oplossing lijkt te zijn, dan zetten wij al onze creativiteit in om toch een oplossing te vinden. Dit doen we op basis van No cure – No pay

>>Don Quichot